Ohjelmisto päiväkodeille

Minulla on runsaasti kokemusta esiintymisestä päiväkodeissa ja päiväkerhoissa. Esitysten tähdet löytyvät yleisöstä ja

Esitys tunnetaidoista

Esityksessä puhutaan tunteisiin liittyvistä asioista pienillekin lapsille sopivalla tavalla. Muita aiheita on kannustaminen ja kaveritaidot. Esitys sisältää vatsastapuhumista, jonglöörausta beatboxausta ja lämminhenkistä huumoria. Lisää tietoa esityksestä löytyy tällä sivulla olevasta esitteessä.

Jakke Jääkarhun lastipyöräkiertue

Tässä esityksessä aiheena on ympäristön suojelu. Saavun paikalle isolla lastipyörällä. Esitys on hyvällä säällä mahdollista toteuttaa ulkona. Olen tehnyt esityksen yhteistyökumppanin Japa ry:n kanssa Jakke Jääkarhun liikkumiskortit. Aiheen käsittelyä voi jatkaa näiden hauskojen muistipelikorttien avulla.

Tällä videolla Jakke Jääkarhu valmistautuu kiertueeseen:

https://www.youtube.com/watch?v=6BhoKatBVVA

Karhujen eskari

Tässä esityksessä harjoitellaan keskustelutaitoja Jakke Jääkarhun ja Armas Karhun kanssa. Aiheina ovat mm. kuunteleminen ja oman vuoron odottaminen ja rohkeus sanoa omia ajatuksia ja toiveita. Eskareiden lisäksi myös nuoremmat ovat innolla mukana.

Karhujen eskari-videokurssi

Keskustelutaidoista on valmistunut eskareiden käyttöön videokurssi. Siinä on eskariryhmän käyttöön kahdeksan videota. Niissä on karhujen johdatus aiheeseen, karhujen räppi ja mukava tehtävä aiheesta.

Tässä testiryhmän eskariopettajan ajatuksia materiaalista:

”Karhujen eskari oli helppo ottaa käyttöön, eikä vaatinut paljoa valmisteluita. Videot sopivat pituutensa ansioista erilaisten toimintojen ja siirtymien väliin. Tehtävien esitteleminen videoiden lopussa sai ne tuntumaan luonnolliselta jatkumolta ja ne pystyttiin toteuttamaan erilaisissa ryhmämuodoissa. Karhujen huumori upposi aikuisiin ja lapsiin. Räppiä ja beatboxaamista odotettiin innolla. Teemat sopivat ryhmän tavoitteisiin ja niitä on hyvä käsitellä säännöllisesti.”

Aiheista on myös kahdeksan videota kotiin. Niissä on yhteinen tehtävä eskarille ja vanhemmille. Näistä videoista on myös englanninkieliset versiot.